2 juni 2018
14:00

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael L – Viktor T, Henke, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Alex M, Martin - Maksym, Oskar W, Linus

Avbytare var Shershah som kom in som vänstermittfältare efter 34 min och spelade i den positionen i sammanlagt 45 min fördelat på två ”omgångar”, Majed som också kom in efter 34 min, i hans fall som vänsteranfallare och spelade sedan i den positionen matchen ut, Ahmed som spelade sista 23 (kom inte loss från jobbet i tid) som central anfallare , Siseko som spelade sista 10 som högeranfallare och Max som inte spelade alls.

Matchen som spelades i en tryckande värme under den obönhörligt stekande solen som ju också var skyldig till den uttorkade, hårda och halvvissna plan som gjorde spelet svårbemästrat och chansartat, dock inte mer än att rätt lag sannerligen vann den här gången.

För att ta det från början så gjorde Dalby mål efter 1 min och 10 sekunder men bara 2 min senare kvitterade vi genom Alex som kunde slå in bollen från nära håll efter pass från Oskar W sedan han tagit emot ett inlägg från högerkanten av ständigt offensivt vakna Viktor T. Efter detta påbörjade vi ett kraftigt spelövertag som i princip varade hela halvleken ut. Dalby hade dock två ytterst snabba anfallare vilket fodrade att våra backar låg helt rätt så att det aldrig blev tal om löpdueller för då sprang de här killarna ifrån försvararna även med boll. De fick inte chansen ofta men de gånger de fick det blev det farligt.

I den 18:e min återtog Dalby ledningen vilket i det läget kändes som ett slag i ansiktet eftersom vi i princip bott på deras planhalva i en kvart innan dess. Det handlade om en frispark från halvdistans som nickades in från bara ett par meter efter passivitet från flera av våra spelare. Även denna gång reste vi oss dock snabbt och två minuter senare var det åter kvitterat och den här gången var det vi som hade en frispark – från mycket långt håll – som Jonas lyfte in mot mål och Henke nickade in.

Vi hade sedan i den 38:e-39:e min först två horribelt missade jättechanser innan vi gjorde 3-2 på ett ganska snarlikt anfall som det vid vårt första mål. Den här gången var det Maksym som slog inlägget från högerkanten men där det sen blev omvända roller jämfört med första målet när det den här gången var Alex som assisterade målgörare Oskar i en lite rörig situation framför mål.

Eftersom Linus legat skadad på planen i flera minuter och det dessutom beslutats om vattenpaus mitt i vardera halvleken så lade domaren till hela 5 min redan i första halvlek och under dessa vaknade Dalby plötsligt till liv. De hann med två hörnor och två riktigt bra chanser innan de också tilldömdes en straff. Hade den resulterat hade det förstås varit rätt psyklogiskt jobbigt för oss särskilt med tanke på vår klara speldominans – även om vi nog rett ut det ändå känns det efter att ha sett hela matchen – om de kvitterat så där i halvlekens sista skälvande sekunder men si; så blev det inte utan Mikael räddade straffen.

I andra halvlek satsade Dalby betydligt mer framåt och jämnade åtminstone i början ut spelet men skapade förvånansvärt nog nästan ingenting. Däremot fick vi otroligt mycket kontringsmöjligheter och det var stundtals svårt att hinna skriva ner allt som hände så jag inskränker mig till att säga att pigge Shershah först sköt i bortre stolpen från halvdistans och sedan skaffade sig ytterligare två målchanser men där avsluten inte riktigt men nästan resulterade.

I den 89:e min sprintade en av deras två snabba anfallare från sin bevakare och sköt ett skott som åtminstone från min vinkel såg ut att smita in vid bortre stolpen men smet tätt utanför. På övertid spikade vi istället slutresultatet 4-2 när vi som så många andra gånger i denna halvlek kom 2 mot 1 och där Ahmed passade in till Majed som i första skedet var alldeles fri men fick två man på sig nästan direkt. Han tråcklade sig dock förbi båda innan han såg till att bollen hamnade i nätet för sista gången den här dagen.

Totalt sett en märklig match där vi var det klart bästa laget med massor av chanser och avslut men å andra sidan hade vi psykologin på vår sida när vi kvitterade deras mål nästan direkt vid två tillfällen och Mikael dessutom räddade en straff precis innan paus.

Kanske borde jag också nämna att alla var mer eller mindre bra men att i den första kategorin stack Viktor T (bortsett från en farlig passning i backlinjen) och Alex ut som de verkliga topparna. Viktor deltog väldigt aktivt i vårt offensiva spel, speciellt i första halvlek och Alex rev och slet ännu bättre än vanligt och fick flera möjligheter att också visa sin fina teknik och sin genombrottskraft – kort sagt var han som vanligt i alla avseenden fast ännu något bättre i alla avseenden.

Statistik: Hörnor: 9-4 Avslut på mål: 19-8 Avslut utanför: 7-5